RESEARCH CHEMICALS TEAM BLOG

Drugs testen

Inhoudsopgave

Drugs testen

Drugs testen, het klink een beetje apart. Hier in Nederland is gebruik wel gedoogd maar bezit weer niet, en handel al helemaal niet.

Toch is Nederland een van de landen met de meeste drugsgebruikers, maar met zoveel drugs in de omloop ook voor recreatief gebruikt, hoe weet je dan zeker of het wel veilig is?

Er zit natuurlijk altijd een risico aan drugs, alleen door de jaren heen komen er steeds meer horror verhalen waar pillen of poeders nu weer mee zijn versneden.

In deze blog wordt er uitgebreid ingegaan over drugs testen, soorten drugs, risico’s en nog meer.

Drugs Testen Drugs Testen Drugs Zit Drugs Andere Drugs Laboratorium Pil Uitslagen Ouders Capsules

Inhoudsopgave

  • → Soorten verschillende drugs in Nederland
  • → Nieuwe psychoactieve stoffen
  • → Voordelen als je drugs tijdig laat testen
  • → Weten wat er in drugs zit of in drugs gaat met testen

Soorten drugs testen in Nederland

Laten we bij het begin beginnen, welke soorten drugs hebben we nou eigenlijk allemaal in de omloop?

Er zijn er natuurlijk een hele hoop, hieronder is een lijst van de meest bekende en meest gebruikte drugs. Onder elke drugssoort wordt een uitleg gegeven wat het is en wat de werking is. De volgende middelen zijn het meest voorkomend in Nederland.

Cannabis / wiet / hasj | Drugs testen 

Hasj en wiet kunnen onder dezelfde categorie vallen, het verschil wordt zo ook uitgelegd. Hasj en wiet komen beide van een vrouwelijke cannabisplant, echter wordt bij hasj de hars gebruikt en is wiet of cannabis echt de gedroogde bloem zelf.

Bij wiet heb je veel mogelijkheden tot verschillende ‘strains’ soorten planten die soms ook gekruist met elkaar worden om zo een nieuwe wiet variant te produceren wat ook wel een hybride wordt genoemd.

Daarnaast heb je een verschil tussen indica plant, een sativa plant of een combinatie daarvan. Een indica strain houdt in dat de plant sneller groeit en dus ook sneller geoogst kan worden, het effect kan omschreven worden als slaapverwekkend, pijn verlichtend en kalmerend.

Het effect van een sativa strain kan omschreven worden als serotonine boostend, verlicht depressieve klachten, maakt energieker, en helpt bij creativiteit en concentratie.

Het wordt dan ook aangeraden om een indica s’ avonds te gebruiken en een sativa overdag, omdat de een slaperig maakt en de ander weer oppeppend werkt.

Hasj komt ook voor in verschillende soorten alleen niet zoveel als cannabis, de effecten zijn ongeveer hetzelfde.

Daarnaast kan je van elke strain of hasj ‘cotton mouth’ krijgen, de welbekende droge mond samen met ‘the munchies’ oftewel een vreetkick.

Het kan goed zijn wanneer je veel hebt gerookt de ogen rood doorlopen worden en ze dichter gaan zitten en diegene er dan erg slaperig uitziet. Naast een vreetkick kan je ook een lachkick krijgen.

Naast leuke effecten kunnen er ook helaas minder leuke effecten aanzitten zoals een bad trip, dit kan zomaar door het roken getriggerd worden, of als iemand al in een slechte mind set zat kan dit het versterken.
Paranoia en psychoses kunnen ook veroorzaakt worden. Vergeetachtigheid of problemen met het reactievermogen kunnen ook voorkomen.

In Nederland is wiet en hasj gebruik gedoogd, we hebben daarom ook overal coffeeshops.

Het zelf telen kan gedoogd zijn met maximaal 5 planten, maar het hangt er echt van af hoe de politie of gemeente deze regels handhaven.

Xtc pil | Drugs testen 

Xtc is een van de meest populaire uitgaansdrugs. In een xtc pil zit de werkzame stof mdma.

Het is al jarenlang een van de populairste drugs om te nemen op feestjes of festivals. Echter zijn er door de jaren heen helaas veel pillen in de omloop gekomen die helemaal niet zo zuiver waren en mensen hier aan zijn gestorven of in het ziekenhuis zijn beland door vervuilde stoffen in de pil, of een enorme hoeveelheid van een stof wat niet vermeld was.

Daarom is het belangrijk dat wanneer je een pil wil gebruiken je een drugstest laat doen in een laboratorium. Wanneer je de drugs tijdig laat testen voor je feest of wat het ook is kan je er zeker van zijn dat je dit zo veilig mogelijk doet.

Een xtc pil gaat meestal werken na een half uur tot een uur, de gebruiker voelt het dan ‘inkicken’.

Het zorgt voor een euforisch gevoel waarbij iemand heel sociaal kan worden, graag wil knuffelen of bezig wil zijn met tekenen of bepaalde dingen die fijn voelen aanraken zoals water of een zachte stof.

Iemand aan de xtc heeft een verliefd gevoel over bijna alles en na ongeveer 6 uur begint het uit te werken.

Het komt vaak voor dat na xtc gebruik mensen een kater krijgen, je lichaam moet alle stoffen zoals de mdma verwerken en alle blije stofjes die in je hersenen in een keer zijn opgemaakt weer bijvullen. Daar komt de welbekende uitspraak dinsdag dip ook vandaan.

De risico’s van xtc gebruik zijn vooral oververhitting, je lichaam is keihard aan het werk en vaak wordt er ook veel gedanst en zonder dat je het doorhebt ben je uren verder zonder wat te drinken of eten.
Vaak gaat eten ook moeizaam of niet, en gebruikers kunnen last hebben van verkrampingen in de kaken.

Naast oververhitting komen plasproblemen ook vaak voor waardoor men een watervergiftiging kan krijgen of een blaasontsteking.

Het is dan ook belangrijk voordat je gebruik alvast water te drinken en naar de wc te gaan.

Mdma | Drugs Testen

Mdma is hierboven eigenlijk al uitgelegd. Mdma is ook te krijgen in kristalvorm of poedervorm in plaats van in een xtc pil. Wanneer mdma op deze manier wordt genomen wordt het of opgelikt of in een lege capsule gestopt.

Ook hier is het belangrijk om drugstesten te doen. Een dealer kan wel zeggen dat het pure mdma is maar voor je het weet zit er iets anders bij waar je niet op hebt gerekend, dus laten testen kan veen leed voorkomen.

Paddo’s en truffels | Drugs Testen 

Paddo’s en truffels zijn paddenstoelen, of schimmelsoorten. Deze paddenstoelen bevatten de werkzame stoffen psilocybine of psilocine wat ervoor zorgt dat iemand gaat ‘trippen’ ook wel hallucineren genoemd.

Er zijn verschillende manieren om deze middelen in te nemen, je kan het zo opeten, er thee van zetten of het in de vla of yoghurt doen wanneer de smaak vies is.

Truffels of paddo’s verschillen in sterkte, daarom kan het lastig zijn om dit goed te doseren. Truffels zijn in Nederland legaal te verkrijgen in een smartshop, daar staat ook een dosering op en is het van te voren al getest, zo weet je dat je een goed product hebt.

Deze paddenstoelen gaan na ongeveer 20 tot 60 minuten werken. Gebruikers doen dit vaak op een rustige plek in de natuur of een vertrouwde omgeving bij iemand thuis.

Visuele effecten kunnen bijvoorbeeld zijn dat er kleurtjes uit planten of auto’s komen, de muur gaat golven of patronen zien.

Lichamelijke effecten kunnen zijn dat iemand opeens veel gevoeliger wordt voor geluid of zijn omgeving, gedachtes kunnen ombuigen naar wat normaal simpel is is nu opeens moeilijk en geen besef van tijd.

Risico’s kunnen zijn net als bij elk tripmiddel dat iemand in een badtrip beland, gaat overgeven, een psychose krijgt of erg zenuwachtig wordt omdat het effect best lang kan duren.
Ghb | Drugs Testen 

Ghb (gamme hydoxy butyraat)) is in Nederland verboden en staat op de Opiumlijst en valt dus onder harddrugs.

GHB is een doorzichtige vloeistof wat vaak in buisjes van een paar milliliter wordt verkocht.

Men zegt dat het vaak zoutig of bitter smaakt. GHB zorgt voor een vredig roes gevoel wat op het drinken van alcohol lijkt, maar wanneer iemand teveel neemt zorgt dit voor slaperigheid of kan iemand zelfs verlamd of bewusteloos raken.

GHB wordt helaas ook veel gebruikt als rape drug, het wordt dus stiekem in iemands drankje gestopt zodat diegene verlamd raakt of bewusteloos en het slachtoffer dan meegenomen kan worden.

Let daarop altijd op je drankje en neem niet zomaar iets aan van vreemde op een feest.

Vervelende effecten kunnen misselijkheid zijn, het zorgt er ook voor dat iemand ongeremder wordt en er soms keuzes gemaakt worden waar iemand later spijt van heeft.
Bij een te hoge dosis kan dit zo verdovend werken dat iemand een hartstilstand kan krijgen. En tot slot kan men snel verslaafd raken hier aan.
Amfetamine / speed | Drugs Testen 

Amfetaminen zijn in de volksmond beter bekend als pep, speed of snelle.

Het is een wit poeder wat er voor zorgt dat iemand energiek wordt, zich opgewekt voelt, meer wil praten, langer wakker blijft, beter kan presteren of concentreren en al om al een beter en euforisch gevoel geeft.

Je lichaam staat letterlijk op scherp, pupillen worden groter en de hartslag gaat omhoog. Vaak kunnen gebruikers ook minder eten door een droge mond en krampen in de kaak door spierspanningen.

Amfetaminen werken ongeveer 6 tot 8 uur. Een gram poeder kost meestal 5 euro.

U kunt Amfetamine drugs testen op een locatie in Nederland. Al deze verschillende drugs kunt u laten testen. Laat altijd uw drugs testen voordat u het gebruikt! Zo voorkomt u onnodig risico. 

Amfetamine wordt vaak gesnoven of in een vloeitje of capsule gedaan en ingeslikt, dat heet een bommetje.

Vaak is het zo dat amfetaminen versneden worden zodat de dealer meer geld kan verdienen, in de poeder zit dan vaak iets als cafeïne of andere middelen.

Daarom is het wel zo veilig om bij het drugs gebruiken eerst de drugs laten testen zodat je zeker weet dat er geen gevaarlijke middelen in versneden zijn.

Een andere soort drugs wat onder amfetaminen valt is methamfetamine, ook wel bekend als meth, crystal meth en ice. Dit is eigenlijk de sterkere versie van normale speed en men kan hiermee dagen wakker zijn en worden er erg snel verslaafd aan.

Je kan het vergelijken met alle fijne gevoelens van speed maar dan nog intenser, dat maak het zo gevaarlijk.

Enkele risico’s van amfetamine gebruik zijn hartkloppingen, uitdroging, hoge bloeddruk, hartstilstand, gevaarlijk veel slaap tekort, wanen en hallucinaties en grote kans op verslaving.
 Ketamine | Drugs Testen 

Ketamine, ook wel bekend als K, special K en keta. Ketamine is eigenlijk een pijnstiller wat in ziekenhuizen en dierenklinieken gebruikt wordt.

Het is dan ook al te raden dat dit middel een verdovend effect geeft op gebruikers. Het komt voor in een wit poeder of een doorzichtig kristalpoeder en wordt gesnoven.

Gebruikers geven aan dat het effect hier van voelt als een droom of een roes, en wanneer iemand veel gebruikt diegene het gevoel heeft uit het lichaam te treden.

Het gevaarlijke van ketamine is dat doseren erg lastig is, wanneer iemand teveel gebruikt kan iemand in een K hole raken. Iemand kan dan niet praten of bewegen en zit in een andere wereld, dit kan extreem beangstigend zijn en diegene kan ook gaan overgeven of zelfs een hartstilstand krijgen.

Risico’s van gebruik zijn omvallen, misselijkheid en overgeven, overdosering, angstaanvallen, verwardheid en blaasklachten.
Lsd | Drugs Testen 

Lsd, in de volksmond ook bekend als Lucy, L, acid, zegeltje of blotter. Lsd is een psychedelica, dat houdt in dat deze drug er voor zorgt dat je gaat hallucineren.

Het wordt meestal verkocht als één zegel waar de verkoper vaak een heel blad van aaneengesloten zegels heeft.

Op de zegel zit de vloeistof wat dus de lsd, het tripmiddel, is. Men neemt de zegel op de tong en na 1 a 2 uur begint het te werken. Soms wordt er ook een druppeltje vloeistof op een suikerklontje gedaan, maar dit komt weinig voor omdat de dosering dan enorm lastig is.

Gebruikers geven aan geluiden, kleuren en gevoelens veel intenser mee te maken. Men kan gaan hallucineren en in zichzelf gekeerd raken, je kan dan mentaal naar een andere wereld gaan.

Het is belangrijk wanneer iemand dit gebruikt dit in een veilige omgeving is en het liefst een tripsitter er bij. Dat is iemand die nuchter blijft en kan helpen wanneer iemand te diep in een trip beland of een bad trip krijgt. Tijdens een bad trip kan iemand enge dingen zien en denken dat diegene dood gaat, alles voelt dan realistisch terwijl dit niet zo is.

Risico’s zijn in een psychose raken of in een staat van verwarring door de trip. Ook kan het zijn wanneer iemand dit buiten doet of zonder iemand er bij dat diegene zichzelf onbewust in gevaarlijke situaties brengt.
Cocaïne | Drugs Testen 

En tot slot cocaïne, wat ook bekend staat als coke, sos, sneeuw of charlie. Naast de normale cocaïne in is er ook basecoke (crack) wat gerookt wordt. Deze staat bekend onder crack, bori, free base en wit. De meeste gebruikers snuiven cocaïne, wat een wit poeder is.

Het effect duurt ongeveer een half uurtje en men kan erg energiek worden maar ook agressief en opgefokt. Het wordt vaak in combinatie met alcohol gebruikt om weer energiek en wat helderder te worden.

Cocaïne kost ongeveer 50 euro per gram. Net als amfetaminen kan dit ook versneden zijn met gevaarlijke troep, aan gebruik zitten dus meerdere risico’s verbonden. Drugs laten testen is dan ook zeer belangrijk in deze gevallen.

Basecoke wordt gerookt in een pijpje, het wordt gemaakt door normale snuif cocaïne op te lossen in water en als base natriumcarbonaat, maagzout of ammonia te gebruiken.

Eenmaal in het lichaam heeft het dezelfde werking als normale cocaïne. Alleen omdat dit gerookt wordt heeft dit een grotere klap en impact op de hersenen.

Risico’s kunnen verwardheid zijn, agressie, psychose, somberheid, afhankelijkheid en verslaving.

Nieuwe psychoactieve stoffen | Drugs Testen 

Nieuwe psychoactieve stoffen, ook wel NPS, research chemicals of designer drugs genoemd, deze komen de laatste jaren steeds meer op. Dit zijn stoffen die in het lab worden nagemaakt van al bestaande drugs zodat de wet omzeilt kan worden.

Men kent vast wel 2CB, 3MMC, 4FMP etc. Dit zijn allemaal designer drugs. Het gevaar hiervan is dat omdat er steeds meer nieuwe worden gemaakt het lastig is om te weten wat er nu daadwerkelijk allemaal in zit. Daarom komen we nu bij de moraal van dit verhaal, laat je drugs testen!

Voordelen als je drugs tijdig laat testen | Drugs Testen 

Het was een hele aanloop naar dit punt maar het doel is gaandeweg wel duidelijk geworden. De meeste van ons weten echt wel dat er vaak van alles in drugs zit waar wij geen weet van hebben. Drugs gaat in Nederland aan de lopende band en bijna overal is het wel te krijgen of via via. Dit maakt dat veel mensen niet de juiste drugs informatie bezitten en nou echt goed weten welke risico’s verbonden zijn hier aan.

Gebruik van drugs komt super vaak voor in Nederland, het gaat heel simpel je krijgt via via een nummer doorgestuurd en de drugs wordt waarschijnlijk nog gebracht ook. Maar eigenlijk weet je de samenstelling niet van wat je nu in je lichaam stopt.

Vanwege de coronapandemie is drugsgebruik toegenomen. Er wordt veel drugs binnenshuis gebruikt op huisfeestjes, daarom is het nu nog belangrijker om het te laten testen, omdat er meer onzuivere andere drugs in de omloop zijn.

Drugs laten testen is eigenlijk nog een gek idee, er wordt vaak gedacht dat je dan gearresteerd kan worden terwijl dit niet zo is. Drugs laten testen wordt gedaan in een laboratorium. Er is dan een hele pil nodig of een gram poeder als je het wilt laten testen.

Het testen is anoniem en afhankelijk van de weekdagen duurt de uitslag 4 tot 9 dagen. Na een uitgebreide analyse met een groot landelijk systeem wordt het ter plekke getest op de gekozen locatie waarna je naar zoveel dagen de uitslag krijgt. Wanneer de drugs niet herkent wordt komt het in het drugs informatie monitoring systeem terecht.

In tijden van coronavirus kijk altijd eerst even op de website of de locaties open zijn. Voor verdere informatie kunt u op de websites kijken van testlocaties.

Weten wat er in drugs zit of in drugs gaat met drugs testen

Dus je weet ruim van tevoren al dat je naar een feestje gaat of drugs wil gebruiken? Laat dan je drugs testen zodat je weet of je dealers betrouwbaar zijn en jij goed en veilig spul neemt. Mensen die op korte termijn drugs gaan gebruiken en het niet eerst laten testen lopen een veel groter risico.

Het klinkt misschien kinderachtig maar als je jonger bent is het handig om je ouders in te lichten en te informeren over veilig gebruikt.

Als je van te voren wilt weten wat er precies in je drugs zit kan dit alleen door uitslagen van een testpunt. Waarom zou je het risico lopen om iets gevaarlijks te nemen, aangezien drugs al niet het meest veilige is.

Bij het testen wordt dit met een actuele database gedaan. Je kan pillen, poeders en vloeistoffen brengen op de test locatie 2 weken voor je gaat gebruiken.

Dan weet je zeker dat je op tijd de uitslag hebt. Je krijgt je drugs trouwens niet terug, dus zorg dat je wat extra inslaat. Bij een pil moet een hele pil ingeleverd worden, een gram poeder en met vloeistof omtrent lsd 1 zegel.

In de meeste gevallen als persoon kun je in heel Nederland maar een beperkte hoeveelheid van de werkzame stof laten testen anders denken ze dat je een handelaar bent. Dat moet je niet hebben. Verdere informatie over extra risico’s en wat u van te voren wilt weten kunt u online vinden.

Aaneengesloten Zegels Korte Termijn Drugs Gaan Drugsgebruik Drugsgebruik Drugsgebruik Xtc Drugstest Korte Termijn Drugs Gaan Vanwege De Coronapandemie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ritalin-vervanger
AL-LAD KOPEN

BEGIN MET SHOPPEN

Bezoek onze winkel en ervaar zelf het gemak van het Research Chemical Team!

nl_NL