BLOG DEL EQUIPO DE INVESTIGACIÓN QUÍMICA

amfetaminen

Índice

Amfetaminen

Amfetaminen staan ook wel bekend als pep, snelle, belly of speed. Het is een synthetische psychofarmacon en een welbekende drug

In deze blog wordt er dieper op ingegaan wat amfetaminen nu precies zijn, waar het voor gebruikt wordt en de risico’s en nog veel meer.

Bij ons besteld u eenvoudig amfetaminen alternatieven! 

Verminderde Eetlust Medicamenteuze Behandeling Noradrenaline Poeder Verminderde Eetlust Verminderde Eetlust Verminderde Eetlust Verminderde Eetlust Verminderde Eetlust
Índice
 • → Hoe zijn amfetaminen ontstaan?
 • → Wat doet amfetamine met het lichaam en wat is het precies
 • → Waarom is amfetamine een veel gebruikte partydrug?
 • → Waar wordt amfetamine in medicatie voor gebruikt?
 • → De bijwerkingen en risico’s van amfetaminen
 • → Een amfetamine verslaving

Hoe zijn amfetaminen ontstaan?

Naast de normale amfetaminen is de dextro amfetamine (dextro isomeer) ook best bekend. Dit wordt voorgeschreven aan mensen met narcolepsie of adhd.

Verder is er geen medicamenteuze behandeling met amfetaminen in Nederland, en wordt het eigenlijk alleen recreatief als drugs gebruikt.

In 1887 werd amfetamine voor het eerst gesynthetiseerd door een Roemeense chemicus genaamd Lazăr Edeleanu. In het jaar 1927 kam men er achter dat amfetamine verlichting geeft bij bronchitis en astma en werd het als inhalators voorgeschreven, echter kwamen ze er snel achter dat amfetamine ook andere werkingen had.

Naast amfetaminen is er ook de bekende methamfetamine, oftewel Yabaa of crystal meth. Deze stof is nog krachtiger dan normale amfetamine en werd in 1919 door Akira Ogata gesynthetiseerd.

Khat is een plant die ook stoffen heeft die hetzelfde effect als speed hebben. Deze plant wordt ook ephedra plant genoemd en bevat efedrine.

In de jaren 30 werd amfetamine populair, het werd zelfs aan soldaten als ondersteunend middel in de tweede wereldoorlog gegeven.

10 jaar later in de jaren 40 werd er ontdekt dat de bijwerkingen van amfetamine toch best ernstig konden zijn. Tijdens de tweede wereldoorlog werd er naast amfetamine ook dexedrine en benzedrine voorgeschreven aan soldaten en piloten zodat ze langer wakker en alert konden blijven. Echter bleken veel hiervan hartklachten te krijgen en overleden er mensen aan.

Hierdoor mochten producten met amfetaminen alleen nog verkregen worden op doktersrecept. Tot begin jaren 60 werden recepten hiermee makkelijk uitgeschreven, het zat ook in producten zoals dieetpillen om af te vallen.

Door de jaren heen werd er steeds meer op een illegale manier amfetamine geproduceerd, en tijdens de Vietnam oorlog nam het drugsgebruik door de soldaten extreem toe. 60% van de soldaten waren onder invloed van drugs in die tijd.

Bij ons besteld u de beste amfetamine alternatieven. Zo kunt u bijvoorbeeld 2-FMA poeder bestellen maar ook 3-CMC poeder.

Wat doet amfetamine met het lichaam en wat is het precies

Om nog even verder te gaan over wat amfetamine precies is, het is een synthetische drug die chemisch is nagemaakt van de stof efedrine die van de ephadraplant afkomstig is.

Amfetamine is meestal te krijgen in een poedervorm, het kan verschillende kleuren heb ben zoals roze of geel, maar de meest voorkomende kleur is wit. Naast dat het in een poedervorm voorkomt kan het ook in pillen of capsules zitten. Men doet het poeder ook weleens in een vloeitje en dat wordt een bommetje genoemd en mensen slikken het dan door, of het wordt opgelost in een drinkbare vloeistof.

Wat doet het in het lichaam

Amfetamine is een sympathicomimeticum, een lang woord maar het zorgt ervoor dat het verschillende stoffen in het sympathisch zenuwstelsel na doet. Belangrijke neurotransmitters in dit zenuwstelsel zijn adrenaline en noradrenaline. Chemisch lijkt amfetamine sterk op het hormoon adrenaline en de neurotransmitters noradrenaline en dopamine.

Amfetamine zorgt ervoor dat er extra veel van deze neurotransmitters vrij komen en het ook lang blijft doorwerken. Activering van dit zenuwstelsel vindt eigenlijk alleen plaats bij spanning of gevaar, het lichaam is ready om snel te reageren, de eetlust wordt minder en de hartslag en bloeddruk worden verhoogd. Het lichaam is dus in staat om lang en sterk door te gaan, en dit is wat amfetamine met het lichaam doet.

Amfetamine zorgt er ook voor dat de snelheid waarmee de hersenen en het lichaam met elkaar communiceren toeneemt.

Crystal meth

Crystal meth staat ook wel bekend onder de namen Tina en Ice. Het grootste verschil tussen crystal meth en amfetamine is is dat meth veel sterker is en langer door werkt. Net als bij amfetamines zijn de bijwerkingen vrijwel hetzelfde zoals een verminderde eetlust, graag veel willen praten en vol energie zitten. Het gevaar met crystal meth is dat je voor een zelfde effect als amfetamine veel minder nodig hebt, de werking kan zelfs tot 12 uur door gaan.

Crystal meth wordt ook vaak gerookt in bijvoorbeeld een glazen pijpje of geïnjecteerd. Hiermee wordt de kans op verslaving erg groot.

In Nederland wordt het nog niet al te veel gebruikt, amfetamines zijn een stuk populairder.

Misselijkheid Spieren Psychose Lichamelijke Geneesmiddel Angst Noradrenaline Adhd Adhd Adhd Duizeligheid Methylfenidaat

Waarom wordt amfetamine gebruikt als partydrug

Amfetamine bevat stimulerende stoffen, wat er voor zorgt dat het centrale zenuwstelsel wordt gestimuleerd. Dit oppeppend middel wordt vaak genomen voor recreatief gebruik. Veel mensen kennen ook de naam speed wel, het witte poeder wat in een klein envelopje (pony pack) verkocht wordt.

Speed wordt veel gebruik op feestjes of festivals zodat de gebruiker uren lang kan door dansen of wakker blijven. De meeste gebruikers voelen zich vrolijk, energiek en hebben veel zin om te praten en gaan ook sneller praten. Het wordt recreatief vrijwel altijd gesnoven of als bommetje genomen. Wanneer je speed snuift komt het meteen terecht in je neusslijmvlies waardoor je lichaam het erg snel opneemt.

Gebruikers nemen ook vaak speed in combinatie met xtc, dit zorgt ervoor dat je ook een euforisch gevoel krijgt en het effect langer blijft werken en je langer kan doorgaan. Op deze manier houden gebruikers het vol om soms dagen achter elkaar wakker te blijven en door te feesten.

Daarnaast is het veel goedkoper en werkt het veel langer door dan bijvoorbeeld cocaïne. Zo is cocaïne al snel 50 euro voor een gram en een gram speed ongeveer 5 euro.

Waar wordt amfetamine in medicatie voor gebruikt?

Naast de normale amfetamine heb je ook dexamfetamine, dit zorgt ervoor dat iemand zijn aandacht er beter bij kan houden en wordt dit voorgeschreven aan mensen met ADHD.

Dit middel wordt meestal bij kinderen ingezet, omdat er bij volwassenen nog niet genoeg onderzoek is hoe het goed zou kunnen bijdragen, het wordt wel soms voorgeschreven.

Het zorgt ervoor dat kinderen 4 tot 8 uur lang hun aandacht er beter bij kunnen houden, het geneest niet maar helpt wel met leren omgaan met.

Dexamfetamine wordt ook voorgeschreven aan mensen met narcolepsie. Narcolepsie is een slaapziekte, en men ervaart veel slaapproblemen.

Mensen met narcolepsie hebben gedurende de dag last van slaapaanvallen, en het dus niet onder controle kunnen krijgen wanneer ze in slaap vallen. Het dagelijkse functioneren kan hiermee erg verstoord en zelf gevaarlijk mee zijn. Dexamfetamine werkt oppeppend en kan er voor zorgen dat deze patiënten geen of minder slaapaanvallen hebben en zij weer een normaal dagelijks leven kunnen leiden.

Naast dexamfetamine heb je ook methylfenidaat, beter bekend als ritalin. Methylfenidaat wordt voorgeschreven aan mensen met narcolepsie, ADHD of in de palliatieve zorg.

Net als bij dexamfetamine zorgt methylfenidaat er voor bij mensen met ADHD om hun concentratie er beter bij te kunnen houden.

Dit middel wordt voor zowel volwassenen als kinderen voorgeschreven. Naast het nemen van ritalin komt er vaak ook cognitieve gedragstherapie bij kijken om beter met de klachten om te gaan en zelfs op het langere termijn geen of minder medicatie nemen.

De werking van methylfenidaat duurt ongeveer 3 tot 6 uur en begint na 1 a 2 uur in te werken.

Bij narcolepsie heeft het dezelfde werking als bij dexamfetamine, het zorgt ervoor dat de gebruiker langer wakker kan blijven gedurende de dag en minder slaap aanvallen ervaart.

Tot slot palliatieve zorg. Dit houdt in dat het om patiënten gaat die een ziekte hebben en in hun laatste levensfase zitten.

Wanneer iemand erg ziek is en pijn heeft wordt er vaak fentanyl of morfine voorgeschreven om de pijn te verlichten. Het nadeel van deze pijnstillers is is dat ze vaak ook erg versuffend werken en deze patiënten depressieve klachten kunnen krijgen.

Dan wordt er methylfenidaat voorgeschreven om de sufheid en de stemming te verbeteren. Zo kunnen deze patiënten in hun laatste levensfase toch nog een beetje genieten van de laatste momenten.

De bijwerkingen en risico’s van amfetaminen

Zoals bij elke drug of geneesmiddel zitten er bijwerkingen en risico’s aan verbonden. Hieronder worden deze toegelicht puur op de bijwerkingen van amfetaminen. Bijwerkingen kunnen voor geestelijke of lichamelijke klachten of bijzonderheden zorgen.

 • hoofdpijn
 • Palpitaciones
 • kans op impotentie
 • verhoogde bloeddruk
 • angst
 • Náuseas
 • verkramping van de spieren
 • slaapstoornis
 • verminderde eetlust
 • duizeligheid

Wanneer iemand amfetaminen als speed, dus recreatief gebruik, neemt kan dit ook leiden tot een verslaving. Mensen die dit nemen op dagelijkse basis lopen andere risico’s op dan wanneer het medicinaal wordt gebruikt. Ten eerste zit dat hem ook in de dosering, speed als drug blijft bij gepakt worden en wordt er niet afgewogen hoeveel je binnen krijgt.

Daarnaast is het sinds voorgaande jaar steeds bekender dat dit middel als drug ook met andere middelen kan worden versneden, je weet dus niet precies wat je nou binnen krijgt.

Risico’s van het gebruik van speed naast het bovengenoemde:
 • Psychose
 • agressie
 • oververhitting
 • deshidratación
 • schade aan hart en bloedvaten
 • gewichtsverlies
 • rechinar
 • kater
 • depressieve gevoelens
 • adicción

Een verslaving ligt dus op de loer bij het recreatieve gebruik van speed. In het kopje hieronder zal het verder toegelicht worden en wat een verslaving precies inhoudt.

Een amfetamine verslaving

Om te beginnen, wat is een verslaving nou eigenlijk? Iedereen kent het woord wel of koppelt het aan een ‘junk’ die maar wat beters met zijn of haar leven moet doen. Maar wat doet het nu met je lichaam en hersenen en wat zijn de effecten van langdurig gebruik van amfetamine als drug?

Een verslaving houdt eigenlijk in dat je niet zonder een bepaald genotsmiddel kunt, dit kan bijvoorbeeld alcohol, seks, porno, drugs of eten zijn.

Het willen verandert in moeten, je moet het hebben of doen, het neemt heel je gedachten over en ook al weet je dat het slecht is of ongezond, je kan er niet mee stoppen omdat de drang te groot is.

Er zijn verschillende manieren om verslaafd te raken aan amfetamine, deze kunnen zijn:

 • groepsdruk om te gebruiken en er dan niet meer van af kunnen blijven
 • vorm van ontspanning
 • jezelf beter voelen met gebruik van de drug
 • willen vluchten uit de werkelijkheid
 • experimenteren wat tot een verslaving leidt

Er zijn verschillende signalen of verschijnselen waaruit opgemaakt kan worden of iemand verslaafd is, dit zijn een aantal punten:

 • vaker gebruiken dan je eigenlijk wil
 • je komt dagelijkse afspraken niet meer na door je gebruik, zoals verslapen voor werk
 • je gaat steeds meer nodig hebben omdat je een tolerantie opbouwt
 • wanneer je even niet gebruikt krijg je ontwenningsverschijnselen
 • een erg groot verlangen om weer te gebruiken
 • blijven gebruiken ondanks je er geestelijke of lichamelijke problemen van krijgt
 • er alles voor over hebben om weer te gebruiken of kunnen kopen
 

Men maakt dus eigenlijk misbruik van de drug en kan er op langer termijn last krijgen op verschillende levensgebieden. Iemand met een amfetamine verslaving of langdurig gebruik kan erge bijwerkingen krijgen zoals:

 • infecties wanneer er een naald aan te pas komt die niet goed schoon is
 • teveel afname van het gewicht
 • slapeloosheid wat resulteert in lichamelijke uitputting
 • een grotere kans op psychoses
 • acne
 • hartinfarct of een hersenbloeding
 • overdoseringen wat voor lever en nierfalen kan zorgen, wat weer kan resulteren in een coma
 • depressie
 • paranoia
 • hersenbeschadiging
 

Gelukkig is er professionele hulp die kan helpen iemand van zijn of haar verslaving af te helpen.

Het behandelaanbod is vaak in de vorm van een soort therapie. De behandelaar zal zorgt ervoor dat er een indicatie wordt gemaakt en dan wordt er besproken welke manier van behandelen het beste bij diegene past.

Verslaving is een moeilijk onderwerp, en het toegeven dat je verslaafd bent is al de eerste stap in de richting naar hulp.

Er zijn verschillende vormen van hulp zoals opname, dit kan vrijwillig zijn maar ook door middel van een interventie. Een interventie gebeurt meestal door familieleden of vrienden die dicht bij het verslaafde persoon staan.

Ze gaan dan met de verslaafde in gesprek en leggen uit hoeveel effect het ook op hun heeft, maar vooral op de verslaafde zelf. Dit is soms nodig om iemand in te laten zien dat het eigenlijk te lang te ver is gegaan. Naast opname zijn er meer vormen van hulp.

Andere vormen van professionele hulp zijn:

 • meedoen aan een internet programma over verslaving
 • opname in een verslavingskliniek
 • mee doen in gespreksgroepen
 • gesprekken met een hulpverlener

Het proces naar verbetering kan lang en moeizaam zijn, maar met hulp en de motivatie vanuit jezelf is kans op succesvol herstel groot.

Er is helaas niet een 100% garantie op succesvol herstel, terugvallen kunnen ook gebeuren en dit hoort ook bij het proces. Verslaving is een ziekte, je komt er nooit van af je kan er alleen mee leren om gaan. Wanneer je herstellende bent van een amfetamine of andere drugs verslaving kunnen een paar punten helpen om het makkelijker te maken.

 • vermijd feesten voorlopig tot je 100% zeker weet dat je de verleiding aan kan
 • verwijder telefoonnummers van dealers
 • vertel de mensen die je het meest vertrouwt en ze zullen helpen over je situatie
 • vrienden of mensen die een slechte invloed zijn ook beter niet meer zien

Bedankt voor het lezen van deze blog over amfetaminen.

Wij hopen dat u hiervan iets nieuws heeft geleerd en weet dat als u of een van uw dierbare kampt met een verslaving er altijd hulp is.

Bestel voordelig amfetaminen alternatieven op onze website! 

Bestelling Verkopen Bestelling Vergelijking Verzendkosten Eerlijke Prijs Verzendkosten

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Ritalin-vervanger
AL-LAD KOPEN

COMENZAR A COMPRAR

Visite nuestra tienda y experimente por sí mismo la comodidad del equipo de Research Chemical.

es_ES