RESEARCH CHEMICALS TEAM BLOG

Valium

Inhoudsopgave

Valium

Valium staat ook wel bekend als Diazepam, Diazemuls en Stesolid en als het merkloze diazepam. Valium is een geneesmiddel wat hoort bij de groep benzodiazepinen.

In de jaren 70 en 80 kreeg Valium de grootste opkomst, het werd toen beschreven als een ongevaarlijk slaap en kalmeringsmiddel. Tot op heden wordt Valium veel gebruikt alleen het wordt nu niet meer zo snel als vroeger voorgeschreven. In valium zit de werkzame stof diazepam.

Valium is toxicologisch ongevaarlijk omdat het een grote therapeutische breedte heeft. Dit betekent dat wanneer er eenmalig een grote overdosis plaatsvindt die niet levensbedreigend is, wel is het natuurlijk gevaarlijk en niet gewenst.

Bestel de beste Valium alternatief op onze website!Ā 

Inhoudsopgave

 • De werking van diazepam
 • Wanneer wordt er diazepam voorgeschreven?
 • De doseringen van diazepam
 • Diazepam afbouwen
 • Bijwerkingen van diazepam
 • Kan ik zelf diazepamkopen?
 • Wat zijn research chemicals?
 • Is er een research chemical voor valium?
Myasthenia Gravis Bovenstaande Wisselwerkingen Valium

De werking van Diazepam

Diazepam behoort tot de groep benzodiazepinen. Diazepam werkt spierontspannend, onderdrukt angstige gevoelens, rustgevend en heeft invloed op de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen.

Diazepam wordt voorgeschreven bij paniekstoornissen, slapeloosheid, epilepsie, spierkrampen, onrust , angstige gevoelens en ook alcoholontwenning.

Bestel eenvoudig Diclazepam! De beste alternatief voor Diazepam. Diazepam behoort tot de meest voorgeschreven geneesmiddelen. Het word vaker voorgeschreven dan andere geneesmiddelen.

Het merknaam Valium komt u vast wel bekend voor. Bij langdurig gebruik diazepam kan lichamelijke afhankelijkheid ontstaan. Zomaar stoppen kan dan ontwenningsverschijnselen geven.

Wanneer wordt er Diazepam of Valium voorgeschreven?

Een angststoornis

Bij een angst of paniekstoornis ontstaan paniekaanvallen, dit heeft ook lichamelijke verschijnselen zoals trillen, zweten, hartkloppingen, duizeligheid, slappe benen, misselijkheid en pijn op de borst.

Deze aanvallen kunnen zo heftig en intens zijn dat iemand het gevoel krijgt dat diegene dood gaat. Deze mensen ervaren extreme angst en krijgen ernstige paniekaanvallen.

Mensen die deze paniekstoornis ervaren hebben hier erg veel last van, het beheerst heel hun dagelijks leven.

Veel dingen kunnen een trigger zijn voor een aanval, zelfs de gedachte van een paniekaanval kan al leiden tot een daadwerkelijke aanval. Ook kan het zijn dat iemand situaties gaat vermijden, zoals naar buiten gaan of in het openbaar vervoer.

Behandeling

Wanneer iemand in extreme mate deze klachten ervaart, of wanneer het dagelijkse functioneren belemmert wordt zijn er verschillende vormen van hulp.

Dit kan zijn een antidepressivum of gedragstherapie. Wanneer iemand net begint met de behandeling komt het voor dat er Diazepam wordt voorgeschreven tijdens het starten van een antidepressiva, omdat de antidepressiva een paar weken tijd nodig heeft om in te werken.

Wanneer er na een aantal weken blijkt dat de antidepressiva niet werkt kan de arts toch Valium of een andere diazepam voorschrijven, want diazepam werkt kalmerend en werkt rustgevend.

Diazepam werkt spierontspannend, rustgevend en vermindert angstgevoelens, dit resulteert in minder snel in paniek raken.

Slapeloosheid, Diazepam kan als slaapmiddel gebruikt worden

Slapeloosheid betekent dat iemand een bepaalde tijd zo slecht slaapt dat diegene overdag niet meer goed kan functioneren.

Er zijn verschillende oorzaken voor slapeloosheid maar de meest voorkomende zijn spanning, lichamelijke klachten, pijn of zorgen.

Behandeling

Wanneer u met deze klachten bij een arts komt zal er niet meteen een slaapmiddel voorgeschreven worden, er wordt eerst gekeken naar de oorzaak en of dat eerst verholpen kan worden.

Een arts kan enkele adviezen geven zoals een vast ritme, geen koffie in de avond, geen alcohol om in slaap te komen en meteen naar bed wanneer u zich moe begint te voelen.

Neem Diazepam alleen als u na de inname minstens acht uur tijd heeft om te slapen. Anders kunt u veel last krijgen van een versuffende bijwerking.

Wanneer u dit middel meerdere weken gebruikt zal het effect van in slaap komen afnemen of verdwijnen.

Wanneer deze maatregelen niet helpen zal de arts een kortwerkend slaapmiddel voorschrijven.

Werking

Wanneer Valium voorgeschreven wordt maakt dit suf en werkt rustgevend, dit bevordert de nachtrust en dat u sneller in slaap kan komen.

U kunt Valium of diazepam dus als slaapmiddel innemen als het voorgeschreven wordt, het is vooral geschikt wanneer iemand moeite heeft met in slaap komen.

Met slapeloosheid wordt valium meestal maar 2 weken voorgeschreven, wanneer u dit langer gebruikt kan er een verminderde werkzaamheid optreden, omdat het lichaam gewend raakt. Het medicijn werkt dan niet meer of minder goed.

Epilepsie of vallende ziekte

Er wordt pas gesproken van epilepsie wanneer iemand spontaan 2 of meerdere epileptische aanvallen heeft gehad.

Wanneer dit een enkele keer is kan dit ook door iets komen zoals een acute ziekte, koorts, hersenvliesontsteking of koorts. Iemand krijgt echt pas de diagnose epilepsie wanneer iemand regelmatig aanvallen heeft die zijn ontstaan door een kortsluiting in de hersenen.

Er zijn 2 verschillende soorten epilepsie, gegeneraliseerde en focaal. Bij gegeneraliseerde aanvallen is het zo dat er epileptische activiteit in meerdere gedeeltes van de hersenen voorkomt. Bij focale is er een epileptische aanwezigheid in maar een gedeelte van de hersenen.

Er zijn verschillende uitingen bij epileptische aanvallen. Iemand kan bijvoorbeeld even afwezig zijn of iets vreemds ruiken, in de hersenen ontstaat er een kortsluiting en zo dus een epileptische aanval.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat iemand verstijfde spieren krijgt en daarna gaat schokken.

Behandeling

Diazepam kan ingezet worden bij een epileptische aanval wanneer dit langer dan 5 minuten duurt. Dan wordt er een diazepam injectie of klysma gegeven.

Valium bij alcoholontwenning

Wanneer iemand alcoholverslaafde is met alcohol wil stoppen kunnen er ontwenningsverschijnselen ontstaan zoals lichamelijke afhankelijkheid. Wanneer iemand ontwenningsverschijnselen krijgt kan dit zich uiten in hoofdpijn, misselijkheid, zweten, trillen, versnelde hartslag, angst, epileptische aanvallen en hallucinaties. Het kan zo zijn dat deze verschijnselen ernstig zijn en daarom is valium een goede uitkomst.

Behandeling

Valium wordt ingezet in de eerste paar dagen wanneer iemand met alcohol stopt om de ontwenningsverschijnselen te verminderen.

Werking

Valium heeft een spierontspannende en rustgevende werking en kan ook helpen epileptische aanvallen te voorkomen.

Pijnlijke verkrampte spieren gebruik en werking

Wanneer iemand last heeft van spierkrampen houdt dit in dat de spieren zich onwillekeurig samentrekken. Verkramping van de spieren kan erg pijnlijn zijn en het dagelijkse leven beĆÆnvloeden door pijn bij de houding of beweging. Het werkt prima bij een ernstige spierziekte.

Er zijn verschillende oorzaken van spierkramp, bijvoorbeeld na een spierbeschadiging. Wanneer iemand hier last van heeft is het belangrijk om de spieren goed in beweging en soepel te houden. Bij sporten is het van belang een goede warming up en cooling down te doen.

Wanneer dit niet voldoende helpt kan de arts valium of diazepam voorschrijven. Valium werkt spierontspannend waardoor de spierkrampen en de pijn vaak weggaan en zo genezen zijn.

Tetanuskramp

Wanneer iemand last heeft van een tetanusinfectie is er vaak sprake van ernstige spierkramp. Wanneer dit het geval is zal de arts een klysma met diazepam inbrengen.

Diazepam kun je makkelijk krijgen en is het meest illegaal verhandeld.

Bestaan Slaaptabletten Middel Consequent Dagen Afbouwen Slaapmiddel Gebruikt

De doseringen van Diazepam

Voor elke aandoening is er een andere dosering van Diazepam nodig. Hier zijn een aantal doseringen met de aandoeningen.

Angst

 • Injectie: 0,1 tot 0,2 mg Diazepam per kilo lichaamsgewicht. U kunt dit na 8 uur herhalen tot de acute symptomen afnemen.
 • Tablet: 2 tot 3 keer per dag 2 tot 5 mg Diazepam. Maximaal 30mg in 2 tot 4 doseringen gedurende maximaal 4 weken.
 • Klysma: 2 tot 3 keer per dag 5 – 10 mg Diazepam met een maximaal van 60 mg per dag.

Slapeloosheid

 • Tablet: 15mg Diazepam in 2 tot 4 doseringen. Of in de avond 2,5 tot 20 mg valium

Spierspasmen

 • Injectie: 2 tot 20 mg Diazepam
 • Tablet: 2 tot 4 doseringen van 15 mg valium per dag
 • Klysma: 10 tot 20 mg valium 2 tot 3 keer per dag

Epilepsie

 • Injectie: Per kilo lichaamsgewicht 0,15 tot 0,25 mg Diazepam. Indien nodig kan het na 10 – 15 minuten herhaald worden. Met een druppelinfuus mag er maximaal 30 mg per dag worden genomen.
 • Tablet: 5 tot 20 mg Diazepam, indien nodig kan dit herhaald worden binnen 2 tot 4 uur. Of de eerste dag van nemen 3 tot 4 keer 10 mg nemen en dit daarna verminderen naar 5 mg Diazepam per keer.

Alcoholontwenning

 • Injectie: Per kilo lichaamsgewicht kan er 0,1 tot 0,2 mg Diazepam genomen worden, elke 8 uur herhalen tot de symptomen verminderen
 • Klysma: De eerste dag 3 keer per dag 20 mg Diazepam , dit kan daarna verlaagd worden tot 10 mg per keer

Wanneer u een dosis vergeten bent, neem dan geen dubbele dosis om de vergeten dosis in te halen! Blijf gewoon het behandelschema volgen zoals origineel is voorgeschreven en ga niet zelf het schema veranderen.

U kunt gewoon een volgende dosis nemen zoals het schema, of het inhalen door de volgende dosis 3 uur later te nemen.

Bestel eenvoudig research chemicalsĀ 

Valium afbouwen

Wanneer iemand valium als medicijn gebruikt kan het lichaam gewend raken, waardoor de kans op geestelijke afhankelijkheid ontstaat. Diazepam is eigenlijk een medicijn wat maar kort gebruikt moet worden om verslaving te voorkomen.Ā 

Wanneer iemand bijvoorbeeld slaapproblemen heeft wordt er aangeraden om het medicijn al na 2 weken af te bouwen.

Bij langdurig gebruik wordt het maximaal voor 2 maanden voorgeschreven, waarna langzaam afbouwen van belang is.

Het wordt vaak langer gebruikt bij angst of paniek gebruik langer dan 2 maanden wordt vrijwel niet gedaan.

Plotseling stoppen is dus geen veilige optie, en een afbouwschema kan ook zeker helpen.

Wanneer iemand de dosis weken tot maanden verlaagt zal dit zorgen voor minder of geen last van ontwenning.

Het is daarom uiterst van belang dat de aanwijzingen van de behandelende arts precies opgevolgd worden.

Op die manier worden risico’s op verslaving beperkt en zo is er ook een kleinere kans of effect van ontwenningsverschijnselen.

Wanneer iemand een andere verslaving heeft, of verslavingsgevoelig is is het nemen van Diazepam een groter risico. Een hogere dosis geeft een groter risico.

Het is belangrijk om dit aan de behandelend arts voor te leggen omdat er naast valium ook nog alternatieve opties zijn die wellicht geen effect of minder zullen hebben op de verslavingsgevoeligheid.

Dit middel in hoge doseringen gebruiken leiden tot ernstigere ontwenningsverschijnselen en naast de dempende werking kunnen er ook ontwenningsverschijnselen ontstaan. Er kan een soort kortsluiting in het centrale zenuwstelsel ontstaan.

Wanneer u bent gestopt met valium kunnen er dagen ontwenningsverschijnselen ontstaan, de eerste ontwenningsverschijnselen kunnen zijn:

 • rusteloosheid
 • trillen
 • diarree
 • hartkloppingen
 • angst
 • slapeloosheid

Bijwerkingen van valium

Zoals andere medicijnen kan ook valium klachten veroorzaken. Het kan zijn dat bijvoorbeeld uw coƶrdinatie vermindert of voor onvoldoende beheersing van de blaas. Naast het kalmerend effect en de kalmerende werking voor het laatst bijgewerkt, kan dit middel ook bijwerkingen geven.

Vaak voorkomende bijwerkingen

 • verstoord evenwicht
 • verminderde coƶrdinatie
 • trager denken
 • afgevlakte emoties
 • droge ogen
 • sufheid
 • vermoeidheid
 • verwarring
Ā 

Soms voorkomende bijwerkingen

 • concentratie problemen
 • geheugen problemen
 • misselijkheid en braken
 • allergische reactie zoals jeuk of uitslag
 • spraakproblemen
 • hoofdpijn
 • verminderde coƶrdinatie
Ā 

Andere bijwerkingen die elk moment kunnen optreden:

 • geelzucht
 • droge mond of overmatig speeksel
 • hartkloppingen
 • een toename van stuipen wanneer iemand al epilepsie heeft
 • verminderd libido
 • dubbelzien
 • depressieve gevoelens
 • algemene spierzwakte
 • veranderde eetlust
 • verminderd reactievermogen
 • tijdelijk effect op de ogen, zoals dubbelzien
Ā 

Het kan ook gebeurden dat er tegenovergestelde verschijnselen optreden, bijvoorbeeld dat u last krijgt van nog meer onrust of angst. Daarom is Diazepam meestal van maar kortdurend gebruik van maximaal 2 maanden.

Hetzelfde effect en de mogelijke bijwerkingen kunnen ervoor zorgen dat u in slaap valt of wazig zien. De belangrijkste bijwerkingen zult u minder last krijgen tijdens dagelijks gebruik. Dit middel gebruiken kunt u beter doen voor een korte periode en een anderhalf uur van te voren voordat u wilt dat het werkt.

Het is van groot belang dat u dit middel een korte tijd of voor een korte termijn inneemt. Er is een grote kans dat u verslaafd raakt aan de werkzame stof als u dit voor een lange termijn inneemt. U kunt dit beter voorkomen voordat u hulp nodig heeft. Houd daar rekening mee. Neem contact op met een arts mocht u verslaafd geraakt zijn. Zorgt ervoor dat u dit middel een half uur van te voren inneemt.

Wanneer u een van deze bijwerkingen of een andere ervaart meld dit altijd bij de behandelend arts.

Wanneer u auto wil rijden kan dit vaak niet als u Diazepam gebruikt. Wanneer u bij gebruik overdag elke dag Diazepam neemt mag u niet auto rijden. Wanneer u af en toe Diazepam neemt moet er 72 uur tussen zitten voordat u weer mag rijden. Diazepam kan namelijk drie dagen doorwerken.

Kan ik valium gebruiken in combinatie met andere medicatie?

Valium kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. De soorten medicatie waarbij de belangrijkste wisselwerkingen optreden zijn:

 • Andere medicatie die ervoor zorgen dat het reactievermogen wordt verminderd. Op deze medicatie is meestal een gele waarschuwingssticker geplakt. Effecten op het coƶrdinatievermogen en reactievermogen versterken elkaar. Wanneer dit het geval is kan de valium drie dagen doorwerken.
 • Bepaalde medicatie tegen de ziekte hiv. Wanneer u valium gaat ophalen bij de apotheek kunt u vragen om welke medicatie dit precies gaat.
 • Gebruikt u andere medicatie en wilt u zeker weten of het veilig is, bel dan altijd uw behandelende arts of de apotheker.
Kan ik valium of diazepam gebruiken terwijl ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Wanneer u Diazepam gebruikt en zwanger wordt meld dit altijd meteen aan uw arts, ook las u van plan bent binnenkort zwanger te worden. Wanneer u voor een langere tijd valium gebruikt en in het laatste trimester van de zwangerschap kunnen er bij de baby ontwenningsverschijnselen ontstaan.

Wanneer u een hoge dosis valium neemt tegen het einde van de zwangerschap aan kan de baby na de geboorte slap en versuft zijn, of zelfs moeite hebben met ademhalen.

Het is daarom belangrijk valium alleen te gebruiken wanneer het echt nodig is, en het liefst een zo laag mogelijke dosis. Maar dit gaat altijd in overleg samen met de arts.

Wanneer u al een baby heeft en nog borstvoeding geeft mag u het medicijn niet gebruiken.

De medicatie komt namelijk in de moedermelk terecht, wat weer bijwerkingen kan hebben op de baby. U kunt met de arts overleggen of er een alternatief is i.v.m. diazepam gebruiken.

Medicijn Overdag Vergeten Dosis Aanval Langer Andere Benzodiazepinen Verslavende Werking Medicijn Oorspronkelijk
Kan ik zelf Valium kopen?

In Nederland is het niet mogelijk om valium zelf aan te schaffen. Om valium of andere benzodiazepinen te krijgen is er toestemming van een arts nodig. Er zullen vendors zijn die dit wel verkopen maar dit is illegaal.

Iets wat steeds populairder en bekender wordt zijn research chemicals, is er ook de chemical clonazolam, of ookwel diclazepam. Een goed alternatief voor Diazepam

Wat zijn research chemicals?

Een ander woord voor research chemicals zijn designer drugs, of NPS (Nieuwe Psychoactieve Stoffen). Dagelijks komen er zulke stoffen bij op de markt en het wordt steeds populairder in Nederland. Deze chemicals bevatten stoffen die erg lijken op al bestaande stoffen van bijvoorbeeld verboden drugs. Er zijn op deze manier bijvoorbeeld chemicals die qua werking erg lijken op dat van xtc, speed, ketamine en zo zijn er nog wel meer.

Het gevaar van deze designerdrugs is dat er nog vrij weinig onderzoek naar is gedaan. Men speelt dus letterlijk voor eigen proefkonijn. De designerdrug 3mmc gaat dit najaar van 2021 illegaal worden omdat er niet al te lang geleden een jongen het aan is gestorven in combinatie met koolmonoxide vergiftiging.

De Nederlandse wet past zich continu aan met verboden middelen, zo kan ook zijn dat de bekende designerdrugs verboden zullen worden. Hoe meer er verboden wordt hoe meer er met een andere samenstelling wordt gemaakt en zo blijven de bestaande risico’s zoals ze eigenlijk nu ook al zijn.

Bestaat er een research chemical voor valium?

Zoals eerder werd genoemd is het verboden om zonder doktersrecept aan valium te komen. Tegenwoordig bestaat de research chemical Clonazolam.

De stof clonazolam is een chemische verbinding die valt in de klasse benzodiazepine, oftewel benzos. Dit middel heeft meerdere verdovende werkingen zoals spierontspanning, slaperigheid en het onderdrukken van angst.

Bij ons het research-chemicals-team.eu kunt u clonazolam poeder op een veilige manier aanschaffen. Bij ons bent u ervan verzekerd dat u een top kwaliteit product krijgt voor onderzoeksdoeleinden. Wij verkopen onze producten niet voor menselijke consumptie.

Er zijn verschillende betalingsopties mogelijk en wij verzenden naar veel landen. Wanneer u voor 16:00 in Nederland besteld heeft u het de volgende werkdag al in huis!

Concerta Kopen (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ritalin-vervanger
AL-LAD KOPEN

BEGIN MET SHOPPEN

Bezoek onze winkel en ervaar zelf het gemak van het Research Chemical Team!

nl_NL